Johnny Cash och hans musikarv

Det är nog få personer här i världen som inte har hört talas om Johnny Cash eller hört någon av hans nu mer ikoniska låtar. Cash skrev sitt första skivkontrakt 1955 men fick sitt stora genombrott under 60-talet. Han blev en av USA:s största och mest kända artister tillsammans med Elvis Presley och Jerry Lee Lewis som slog igenom ungefär samtidigt som Cash. Johnny Cash långa karriär är något av ett unikum, han lyckades nämligen med konststycket att ge ut skivor under hela fem decennier.

Johnny Cash musikproduktion spänner över ett brett spektra även om hans rötter alltid var djupt rotade i countrymusiken. Det gör att hans låtar passar vid många olika typer av tillfällen, till exempel när du vill ta ett bad och koppla av. Det är faktiskt möjligt att få den där riktigt härliga spakänslan i ditt eget hem. Genom att skaffa ett spabad, kanske till och med ett swimspa, kan du skapa ett eget spa där du kan njuta och koppla av tillsammans med familj och vänner.

Ett turbulent liv

Johnny Cash och hans musikarvJohnny Cash skulle kanske själv behövt koppla av i ett spabad då och då med tanke på det turbulenta liv som hans framgångar förde med sig. Cash börjad ett par år in i sin karriär att missbruka både alkohol och narkotika. Det resulterade i många tillfällen där han uppträdde irrationellt och våldsamt. Han orsakade också en hel del problem både professionellt och privat. Trots det fortsatte han att producera musik och hans album och turnéer var fortsatt mycket populära och välbesökta.

Fängelsekonserter och fortsatt karriär

Så småningom lyckades Cash göra sig fri från sitt beroende, mycket tack vare hjälp från sin hustru June Carter Cash. Johnny Cash höll ofta konserter för de intagna på olika fängelser och i övriga världen. Han har bland annat gett ut ett album från en spelning på den svenska anstalten Österåker. Cash har skrivit och framfört en lång rad kända låtar, hans efterlämnade låtskatt inkluderar alster som Ring of Fire, I Walk the Line, Folsom Prison Blues och A Boy Named Sue.